Mijn internet activiteiten

Ik kan natuurlijk moeilijk beweren dat ik een ‘internet goeroe’ ben die jou even komt vertellen hoe je online geld kan verdienen, zonder ook in mijn eigen kaarten te laten kijken.

Jij wil weten of ik wel zo succesvol ben als ik beweer, waarmee, en als het even kan wil je ook weten hoeveel er precies aan die internetprojectjes verdiend wordt?

OK, geen probleem! 🙂

Rechts onder mijn foto vind je al een aantal voorbeelden van websites die ik opgestart heb.

Ik moet er wel meteen bijzeggen dat IK niet al dat geld verdien, het is mijn bedrijf. Veel van de bedrijfswinst wordt bovendien meteen weer geinvesteerd in nieuwe domeinnamen en websites. Zo kan mijn bedrijf blijven groeien. Er is ook een reserve nodig om in te spelen op veranderingen in de markt.

Wel hou ik bij wat het bedrijf maandelijks ongeveer binnenkrijgt/uitgeeft. Dat geeft mij een goed beeld van hoeveel ik opnieuw kan investeren.

De internet business is erg volatiel en de ene maand is al wat beter dan de andere.

In de slechtste maanden ooit maakte het bedrijf slechts zo’n 5.000 euro winst (alles ging tegelijk mis).

De beste maanden ooit kwamen boven de 50.000 euro winst uit (57.000 euro in 1 maand is het record).

Momenteel draait het bedrijf zo’n 25.000-30.000 euro winst per maand. Grappig genoeg zijn het wel elk kwartaal andere websites die voor de inkomsten zorgen wegens seizoensgebonden succes (bvb Kerstmarkt.com in november en december), maar toch blijft het totaal ongeveer gelijk.

Misschien dat ik ooit beslis om gedetailleerdere cijfers vrij te geven per site, maar voorlopig liever niet.

Wat ik je wel kan zeggen: het gaat hier om de heilige graal van internet — 100% passief inkomen.

Ik heb géén werk aan deze sites. Als er updates op de site verschijnen, wordt dit volledig door anderen (freelancers) gedaan. De kosten daarvan zijn al van de omzet afgetrokken, om tot mijn winst te komen. Als ik werk, is het voornamelijk aan de opstart van nieuwe projecten.

Maar vergeet dus niet (voor je mij om geld komt vragen), die winst gaat niet allemaal van de bedrijfsrekening naar mij persoonlijk. Het grootste deel wordt weer geinvesteerd in nieuwe projecten.

Het kan natuurlijk zijn dat je me nog altijd niet gelooft. Niemand zou durven liegen op internet, toch?

Deze bedragen bewijzen is ook moeilijk zonder je mijn volledige boekhouding in te laten kijken (forget it!), maar hier is mijn TradeDoubler accountsaldo toen het eindelijk meer dan 100.000 euro bereikte. Ik was zo trots dat ik een screenshot gemaakt heb. Dit is wel omzet van +- 2-3 maanden, niet van 1 maand 🙂 TradeDoubler betaalt soms gewoon traag uit (als adverteerders hun factuur laat betalen).

tradedoubler-100k

Hier is een screenshotje van de inkomsten van 1 van mijn financiële sites.

inkomsten per maand

Ik ben deze site pas in juli 2012 begonnen.

Ik kan je ook een kleine case study tonen van een van mijn websites, Weerbericht.be

Ik heb dit domein in april 2013 gekocht, voor 10.000 euro. Duur? Ja, maar het wel waard. Ik wilde de site absoluut nog voor de zomer live, want mijn research toonde aan dat het weerbericht dan het belangrijkst is voor mensen. Vooral om te kijken of het die dag niet gaat regenen (voor tuinfeestjes en uitstapjes).

Kijk maar eens naar de Adsense inkomsten van juli 2013. Op 22 juli kwam de site eindelijk hoog in Google.

(klik op de afbeelding voor een grotere versie)

Vooral 27 juli is vrij spectaculair: het heeft die dag zwaar gestormd en dat heeft mij meer dan 2000 euro opgeleverd. Waarschijnlijk is er niemand gelukkiger als ik, wanneer het in België‎ weer eens regent…

Die avond heb ik mijn familie, die op bezoek was bij mij in Malta, op cocktails en een etentje getrakteerd.

In Malta regent het in de zomer trouwens gewoon NIET, weet je meteen waarom ik daar graag woon 🙂

In de winter doet deze site het minder goed, maar dat is niet erg. Belangrijk is: op minder dan een maand na lancering van de site had ik mijn investering van 10.000 euro er weer uit. En de site blijft doordraaien. Elke zomer opnieuw. Zonder er nog aan te werken.

Op naar het volgende project!

Dit is dus mijn job, en ik hoop dat je inziet dat ik je geen blaasjes wijsmaak. Veel geld verdienen op internet op korte tijd is mogelijk. Er komt gewoon goede research aan te pas (en eventueel een investering).

Wil jij dit soort kansen ook kunnen ‘zien’?

Lees dan mijn boek. Schrijf je hieronder in om het gratis te ontvangen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *