Over mij

Mijn naam is Jan De Volder. Ik ben internet ondernemer.

In 1996, toen ik 13 jaar oud was, maakte ik mijn eerste website: een fanpage over The Simpsons.
Met mijn ‘Clickx’ boekje open naast me, begon ik eraan. En die site staat nu nog altijd online 🙂
Nauwelijks twee jaar later, vanaf mijn 15e, schreef ik zelf al bijdragen voor Clickx.

Oorspronkelijk wilde ik journalist worden. Het is te zeggen… ik wilde betaald worden om computerspelletjes te spelen en erover te schrijven. Ik schreef voor websites als Media-Corner en Spelletjesgarnaal, later ook voor Official PlayStation Magazine. Op mijn 17e werd ik hoofdredacteur en co-presentator van Gamepower op JIMtv (dat leverde me de bijnaam Retro Jan op, omdat ik graag ‘oude’ spelletjes uit de jaren ’90 speelde en daar blijkbaar enthousiast over vertelde).

Een droomjob? Ja! Maar tegelijkertijd begon ik ook geld te verdienen online… minder uren, meer geld, maar vooral meer vrijheid. En ik keek niet meer om. Ik werd zelfstandig internet ondernemer.

Tussendoor had ik ook enkele tegenslagen. Ik heb mijn eerste zaak, een webhostingbedrijf, verloren aan een oplichter die het zogezegd wou overnemen. Hij deed een goed bod. Hij betaalde zelfs een voorschot, maar na overname helaas nooit het resterende saldo. Opeens was ik alles kwijt. Ik had wel al huishuur en andere onkosten te betalen. Daarom heb ik tijdelijk bijgeklust als vertegenwoordiger van een Duits wijnhuis. En daarna, iets relevanter, werd ik aangenomen als Publisher Manager bij het grootste affiliate netwerk van Europa: TradeDoubler.

Daar heb ik zoveel geleerd op korte tijd dat ik al na anderhalf jaar weer op eigen benen kon staan: ik werd weer 100% zelfstandige.

In 2008 verhuisde ik naar Malta, want als puur internet ondernemer kan ik kiezen waar ik werk: mijn laptop met internetverbinding is mijn kantoor. Als ik even het leven op dat kleine eiland beu ben, of als ik het in de winter te koud heb (soms is het hier maar 15 graden, brr! :)), ga ik op reis. Mijn ‘kantoor’ neem ik mee.

Ik werk zoveel en zo weinig als ik wil. In de zomer een maand niet, of slechts een paar uur per week. In de winter weleens wekenlang 14u per dag — of de nacht door, 36 uur aan een stuk. Met plezier. Omdat ik enthousiast ben over een nieuw project. Omdat ik het graag doe.

Ik heb geen baas. Ik heb geen klanten. Ik heb enkel nog een paar zakenpartners. Die zeuren minder.

Op mijn websites heb ik uiteraard bezoekers en adverteerders, maar die hoor ik nooit, zolang alles draait.

Ik heb geen telefoon, enkel een privé gsm. E-mail beantwoord ik wanneer ik wil. Ik heb rust. En vrijheid.

Precies wat ik wou.

Vraag je je af waarom ik bevoegd ben om over een onderwerp als ‘online geld verdienen’ te schrijven? Dan is mijn antwoord:

Omdat ik gewerkt heb als Publisher Manager bij TradeDoubler, het grootste affiliate netwerk van Europa. Ik had inzicht in het business model en de verdiensten van alle aangesloten websites in Europa. Geloof me, toen zijn de schellen van mijn ogen gevallen. Dat wou — en kon — ik ook!

Verder, omdat ik de afgelopen 15 jaar zelf geld verdiend heb met:

– import van producten uit China en de VS om te verkopen op eBay (gadgets en camera’s)
– eigen e-commerce webwinkels
– een eigen webdesign bedrijf
– een eigen webhosting bedrijf
– SEO campagnes opzetten voor klanten
– Adwords campagnes opzetten voor klanten
– Adwords campagnes opzetten om er zelf aan te verdienen via affiliate marketing
– Adsense arbitrage
– kleine ‘micro niche’ websites
– grote ‘authority’ websites
– Facebook apps
– online spelletjes
– domeinnamen kopen en verkopen
– het ontwikkelen van een eigen product (waterdichte mp3-speler) en de marketing/verkoop ervan online
– promotie van een vakantieappartement in Malta dat ik gekocht heb om te verhuren aan toeristen
– ja, zelfs een tijdje (enkele maanden) online porno. Geen aanrader, dat…

Om maar te zeggen: ik heb al zoveel ondernomen, dat ik ervaring heb met bijna alle aspecten van online geld verdienen. Ik ben geen ‘one trick pony’ die succesvol was met één concept en die vervolgens geld uit jouw zakken probeert te kloppen, door te beweren dat zijn eigen toevalstreffer mogelijk door jou herhaald kan worden (in de meeste gevallen GAAT dat gewoon NIET!).

Ik haal tegenwoordig consistent goede resultaten met bijna alle websites die ik start. Daar gaat een methode aan vooraf die tot stand gekomen is door ervaring en analyse. Deze methode kan ook toegepast worden op JOUW websites, of dat nu een webwinkel, een ‘gewone’ website met teksten en Adsense/affiliate links is of nog iets anders.

Uiteraard waren niet al mijn projecten vroeger even succesvol. Ik heb ook al veel geld verloren. Vooral aan op het eerste zicht goedkope (Indische) programmeurs die uiteindelijk slecht werk afleverden, maar ook gewoon door slechte research en foute beslissingen van mijn kant. Maar de eindbalans is positief en hoe meer ervaring ik heb, hoe minder het fout gaat. Het is vooral uit mijn fouten dat ik geleerd heb.

Daarom ben ik nu in een goede positie om een boek te schrijven over dit onderwerp.

Zo moet jij niet dezelfde fouten maken, maar kan je het hopelijk meteen juist doen en goed verdienen.

Wil jij mijn boek binnenkort gratis lezen, als het af is? Vul dan hier je e-mail adres in.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *